Voed Je Leven Gezonde Voeding, van de Natuur, voor het Leven

Tagliatelle courgetti met chorizo, ricotta, verse spinazie en bospaddenstoelen

01-01-0001
Voorbereiding: 15 minuten 
Bereiding: 15 minuten 
Totale tijd: 30 minuten 
Aantal personen: 2


Ingrediënten:

  • 250 g boschampignons
  • 300 g verse spinazie
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g ricotta
  • 1/3 chorizoworst (naar eigen keuze)
  • een geutje kookroom
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • zwarte peper
  • extra vierge olijfolie

 

Bereiding:

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in vier partjes.
  2. Maak de  look rode ui schoon en snij in ringen. 
  3. Stoof de rode ui samen met de geperste look aan in een beetje olijfolie, voeg hier de gesneden champignons aan toe.
  4. Snij de halve aubergine in stukjes en halveer de kerstomaatjes. Voeg deze eveneens toe aan het stoofpotje.
  5. Snij de chorizoworst in schijfjes en voeg bij de groenten.
  6. Voeg hierbij de ricotta en kruidt af met wat zwarte peper en evenuteel een half bouillonblokje naar smaak.
  7. Maak slierten van de courgette met een spirellisnijder. Voeg toe aan de pan met eventueel een geutje kookroom.
  8. Kruidt indien nodig extra af naar smaak.

 

Tip:

  • Indien gewenst, kun je nog een klein beetje speltpasta al dente koken en aan dit gerecht toevoegen.