Voed Je Leven Gezonde Voeding, van de Natuur, voor het Leven

Kalkoenfilet met notenkruidenkorst, quinoa, puree van zoete aardappel, venkel, spruiten en trostomaatjes

01-01-0001
Voorbereiding: 15 minuten 
Bereiding: 20 minuten 
Totale tijd: 35 minuten 
Aantal personen: 3-4


Ingrediënten:

  • 3 kalkoenfilets
  • 3 eetlepels notenmengeling
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 100 g ongekookte quinoa
  • 4 zoete aardappels
  • 3 venkels
  • 400 g spruiten
  • 2 bosjes kleine trostomaten
  • 2-3 rode uien
  • 3 teentjes look
  • 1 limoen
  • tijm
  • peper
  • zout
  • extra vierge olijfolie
  • platte peterselie

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de noten en pitten fijn en meng met olijfolie, tijm, peper en zout.
  3. Spoel de quinoa goed af voor je ermee aan de slag gaat. 
  4. Schil de zoete aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze gaar en pureer ze.
  5. Kook terwijl de schoongemaakte spruitjes even af, tot ze beetgaar zijn. Spoel ook deze nadien onmiddellijk af on-der koud water om het kookproces te stoppen.
  6. Maak ondertussen de venkel, rode uien en look schoon. Snijd de venkel en ui in fijne stukken.
  7. Pers de look. Voeg de look toe aan het beslag voor de notenkruidenkorst.
  8. Bak de kalkoenfilets even kort aan elke kant.
  9. Doe alle groenten in een kom, voeg een scheut olijfolie, tijm, peper en zout toe en hussel goed door elkaar. Schud de groenten in een grote ovenschotel of bakplaat en voeg de (reeds gekruide) trostomaatjes eraan toe.
  10. Smeer de notenkruidenkorst op een zijde van de kalkoenfilets en zet deze mee een 10 à 15-tal minuten in de oven.
  11. Kook de quinoa in een ruime hoeveelheid water af. Spoel deze na afloop onder koud water en pers er het sap van een limoen over.
  12. Snij de kalkoenfilet in stukken. Serveer deze op een bord samen met de groenten en strooi er wat quinoa over.
  13. Werk af met een takje verse platte peterselie.