Voed Je Leven Gezonde Voeding, van de Natuur, voor het Leven

Haspengouws fruittaartje met appel, peer en verse vijg

01-01-0001
Voorbereiding: 10 minuten 
Bereiding: 10 minuten 
Totale tijd: 20 minuten 
Aantal taartjes: 2


Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 1 peer
  • 1 volkoren pitabroodje
  • 2 verse vijgen
  • 1 citroen
  • pure chocolade (min. 72%)
  • kaneel
  • rietsuiker
  • vanillestokje
  • verse munt

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de appels en peer. 
  3. Snij de appels in stukken.
  4. Laat de stukken appel met een vanillestokje aanstoven in wat boter en voeg er een heel klein scheutje water aan toe, leg de deksel erop tot ze gaar zijn. Na een tijdje krijg je al een soort van moes.
  5. Voeg er een klein beetje kaneel aan toe, en eventueel een beetje riet-suiker voor een zoetere smaak.
  6. Stamp daarna de appels echt tot moes, om het geheel wat smeuïger te maken.
  7. Snij de peer in julienne (fijne reepjes) en de vijgen 2 keer doormidden opdat je 4 partjes per vijg bekomt.
  8. Snij de pitabroodjes dwars doormidden, opdat je 2 dunnere platte helften krijgt.
  9. Smeer de ‘appelmoes’ er bovenaan op en leg de reepjes peer er zo op dat je een raster bekomt.
  10. Zet de taartjes in de oven gedurende 10 minuten.
  11. Werk de taartjes af met de 4 partjes verse vijg, strooi er opnieuw wat kaneel over, schaafsel van pure chocolade en rasp een beetje zeste van citroen.
  12. Leg een blaadje munt ter afwerking.